Onafhankelijke cliëntondersteuning

Heeft u vragen over zorg, welzijn, wonen, werk, inkomen en onderwijs? Zoekt u iemand die met u meedenkt en naast u staat?

Wilt u liever niet iemand uit uw omgeving vragen? Of weet u niet goed wie? Dan kunt u informatie en advies krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. 

Wat is het?

Onafhankelijke cliëntondersteuning is gratis voor alle inwoners van gemeente Soest. U heeft geen verwijzing nodig en u betaalt geen eigen bijdrage.

Het bieden van onafhankelijke cliëntondersteuning is een wettelijke verplichting voor de gemeente. Maar zij werken in uw belang en niet voor een organisatie of instelling of voor de gemeente. Zij gaan vertrouwelijk om met uw informatie.

Een onafhankelijke cliëntondersteuner denkt met u mee, Hij of zij beslist niet over de ondersteuning of zorg die u krijgt.

Waarmee helpen ze u?

Een onafhankelijke cliëntondersteuner helpt u met:

  • Informatie: over de mogelijkheden van zorg en ondersteuning.
  • Advies: Bij het duidelijk krijgen van uw vragen. En meedenken over mogelijke oplossingen, samen met u en de mensen om u heen.
  • Hulp om ondersteuning of zorg te krijgen: 
    • Bij het opstellen van een persoonlijk plan of familiegroepsplan. Zo'n plan kan helpen bij gesprekken met de gemeente. De gemeente betrekt uw plan dan bij het keukentafelgesprek.
    • Bij het voorbereiden en/of voeren van een keukentafelgesprek met uw gemeente of (zorg)organisatie met het regelen van zorg en het maken van afspraken over zorg, zoals het aanvragen van een Wlz-indicatie.
    • Bij evaluatie en klachten van dienstverlening en zorg.

Onafhankelijke cliëntondersteuners vinden

De Ingang zorg, werk en inkomen van de gemeente Soest kan een onafhankelijk cliëntondersteuner aan u toewijzen. U kunt ook zelf een selectie maken uit onderstaande lijst:

Stichting MEE Utrecht, Gooi & Vecht

Stichting Mee Utrecht is er voor iedereen. Ze hebben van oudsher veel kennis over beperkingen en chronische ziekten. Ze bieden informatie en advies, hulp bij een familieplan en bieden gesprekssteun.

Neem contact op via telefoon: 035-303 01 66 of mail naar: soest@mee-ugv.nl

Ketenzorg dementie Baarn-Soest

De casemanagers dementie zijn er voor alle inwoners bij geheugenproblemen en dementie. Ze bieden informatie en advies, hulp bij een persoonlijk of familieplan en gesprekssteun.

Neem contact op via telefoonnummer: 06-51 47 08 71 of mail naar: casemanagers@ketenzorgdementiebaarnsoest.nl.

SWOS 

SWOS staat voor Stichting Welzijn Ouderen Soest. Zij bieden cliëntondersteuning aan senioren. Zij bieden advies, hulp bij een persoonlijk of familieplan en/of gesprekssteun door een ouderenadviseur. 

Neem contact op via telefoonnummer: 035-602 36 81 of stuur een mail naar: ouderenadviseur@swos.nl.  

Welzin

De cliëntondersteuners voor welzin zijn er voor alle inwoners. Zij bieden informatie en advies, hulp bij een persoonlijk of familieplan en gesprekssteun.

Neem contact op via telefoonnummer: 033-469 24 69 of mail naar info@welzin.nl.

U kunt ook naar het inloopspreekuur: 

  • dagelijks 9.00 tot 12.00 uur op de Nieuweweg 14 in Soest
  • donderdag 9.00 tot 10.00 uur op de Buijs Ballotlaan 6 in Soesterberg.

Geld op Orde Soest (GOOS)

GOOS is een laagdrempelig inlooppunt voor inwoners uit Soest en Soesterberg met vragen over geld of administratie. Medewerkers van Sociaal Juridisch Informatiepunt (SJI), Welzin, SchuldHulpMaatje en Loket Schulden werken samen om u op de beste manier te helpen.

GOOS heeft op maandag een spreekuur in Soesterberg en op dinsdag, woensdag en donderdag in Soest.

Meer informatie over GOOS.

Vluchtelingenwerk

Zij werken voor vluchtelingen met een verblijfsstatus die in de gemeente Soest wonen. Zij bieden informatie en advies, hulp bij een persoonlijk of familieplan en gesprekssteun.

Neem contact op via 035-602 60 53 of mail naar soest@vluchtelingenwerk.nl.

U kunt ook naar het inloopspreekuur: woensdagochtend 12.30 tot 13.30 uur aan de Di Lassostraat 65 in Soest. Verdere spreekuren op afspraak.